NIAGARA FRONTIER BUILDING OFFICIALS ^{40th} ANNUAL EDUCATIONAL CONFERENCE January 27 – 29, 2025

Lunch noon daily. Cocktail hour 5:00 pm Dinner 6:00pm Monday and Tuesday.

MONDAY, January 27, 2025 (8 Hours)

MONDAY, January 27, 2025 (8	Hours)
8am-10am - NFPA 80 Standard for Fire	e Doors and Other Opening Protectives – NYS – Chris Roth (Topic 1 – 2 hours)
Course Code: T02-07-3044	Class Code: T02-07-3044-012725-15-07-0
10am-12pm - Understanding Dryer Ver	nting Req. & Preventing Fires – Chris Roth (Topic 1 – 1 hour; Topic 2 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3127	Class Code: T02-07-3127-012725-15-07-0
1pm-3pm - Hazmat Awareness for the Course Code: T02-07-3262	Code Enforcement Official – Richard Nower (Topic 1 – 2 hours) Class Code: T02-07-3262-012725-15-07-0
3pm-4pm - Preventing Errors - Creating	g the Code Checklist – Richard Nower (Topic 1 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3172	Class Code: T02-07-3172-012725-15-07-0
4pm-5pm - Plumbing 101 for the Code Course Code: T02-07-3020	Official – Anthony Giangrasso (Topic 2 – 1 hour) Class Code: T02-07-3020-012725-15-07-0
TUESDAY, January 28, 2025 (8 8am-9am - Plumbing 102 for the Code Course Code: T02-07-3021	Official – Anthony Giangrasso (Topic 2 – 1 hour)
	irst Quarter - 2025 – Ron Stark (Topic 1 – 1 hour) Class Code: T02-07-3317-012825-15-06-0
10am-11pm - Q & A Discussion – Ron	Stark (Topic 1 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3250	Class Code: T02-07-3250-012825-15-06-0
11am-12pm - House As A System – Cl	nris Whittet (Topic 3 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3247	Class Code: T02-07-3247-012825-15-06-0
1pm-2pm - Air Leakage & Duct Testing	– An Overview and Demonstration – Chris Whittet (Topic 3 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3217	Class Code: T02-07-3217-012825-15-06-0
	Mechanical Ventilation – Chris Whittet (Topic 3 – 1 hour) Class Code: T02-07-3261-012825-15-06-0
3pm-4pm - Public Safety for Gathering	s – DBSC (Topic 1 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3300	Class Code: T02-07-3300-012825-15-06-0
4pm-5pm - Fire Safety Inspections of G	Group A Occupancies – DBSC (Topic 1 – 1 hour)
Course Code: T02-07-3281	Class Code: T02-07-3281-012825-15-06-0
WEDNESDAY, January 29, 202	25 (8 Hours)
8am-10am - Dampers for Fire and Smo	oke Protection - 2018 IBC- Bruce Johnson (Topic 2 – 2 hours)
Course Code: T02-07-2887	Class Code: T02-07-2887-012925-15-07-0
10am-12pm - Mechanical Inspections 7	101– Anthony Giangrasso (Topic 2 – 2 hours)
Course Code: T02-07-3265	Class Code: T02-07-3265-012925-15-07-0
1pm-3pm - Air Sealing for Blower Door Course Code: T02-07-2819	– Michael DeWein (Topic 3 – 2 hours) Class Code: T02-07-2819-012925-15-07-0
3pm-5pm - Residential Ventilation – Mi	chael DeWein (Topic 3 – 2 hours)
Course Code: T02-07-2839	Class Code: T02-07-2839-012925-15-07-0

Topic 1 = Code Enforcement and Administration	Total:	10 Hours
Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code	Total:	7 Hours
Topic 3 = Energy Conservation Construction Code	Total:	7 Hours